Iederéén wil graag fantastisch fit ouder worden. En dat kan ook, maar daar moet je wel wat voor doen. Namelijk krachttraining. Dat is even schrikken, maar de voordelen blijken de nadelen te overtreffen, ontdekt journalist Aliëtte Jonkers (zelf 45).

Inactieve volwassenen verliezen elke tien jaar drie tot acht procent spiermassa. En  na de overgang komen vrouwen elk jaar  0,7 kilo aan. Ik staar naar het scherm. Elke dag komt dit soort informatie mijn mailbox binnen. Is dat mijn voorland: een dik, slap lijf? Ik, 45 jaar jong, leid als journalist een zittend leven. Goed, ik ben twintig kilo afgevallen. Niet niks. En ik neem steevast de  trap in plaats van de roltrap. Ik fiets veel,  ik heb niet eens een auto. Maar mijn maat 38 wil ik wel houden. Aging gracefully, dat is de bedoeling. En als ik de studies en persberichten die dagelijks in mijn mailbox  belanden moet geloven, is wat ik nu doe niet genoeg. Ik moet actie ondernemen.  En wel nu. Voordat het te laat is.