Ik ben beschikbaar als dagvoorzitter en/of gespreksleider op congressen en symposia die met de gezondheidszorg te maken hebben.
Dit filmpje van ruim een minuut geeft een korte sfeerimpressie.

Optreden als dagvoorzitter is niet iets wat je er zomaar even bij doet. Om Jan-Jaap in der Maur te citeren: ‘De dagvoorzitter is als de dirigent van een symfonie-orkest: het is aan jou om het werk van de componist zo goed mogelijk uit te voeren en je publiek in vervoering te brengen.’ En: ‘Omdat de aard van bijeenkomsten verandert, verandert de rol van de dagvoorzitter mee. We zitten midden in de beweging: het zenden van grote hoeveelheden informatie sterft – al is het langzaam – uit. Informatie kun je immers overal vinden. En dus komt er een groeiende focus op het inzetten en interpreteren van kennis en informatie. Voor de dagvoorzitter betekent dit, dat zijn rol verschuift van presentator naar motivator, coach, het laten ondergaan van een ervaring, het wegen van feiten, het helpen informatie te vertalen naar de praktijk en die concreet toe te passen.’

Omdat ik voortdurend zoek naar verdieping en verdere professionalisering, ben ik lid van de vakgroep GoedeDagvoorzitters. Als vakgroep inspireert en stimuleert onze vereniging haar leden om door intervisie en (bij)scholing de kennis en vaardigheden als dagvoorzitter te vergroten. Zo wordt bijgedragen aan de professionalisering van het vak. Binnen de vakgroep geven de leden elkaar collegiale ondersteuning. Buiten de vakgroep zijn de leden ambassadeur voor het beroep van dagvoorzitter.

 

 

 

GEWEEST


Op 17 maart 2015 was ik dagvoorzitter op het Nursing Congres Revalidatiezorg, dat plaatsvond in De Reehorst te Ede.


Op 1 november 2014 was ik dagvoorzitter en discussieleider op de NTvG-dag. Deze dag, een initiatief van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en de Volkskrant, vindt jaarlijks plaats in de Rode Hoed te Amsterdam. Het thema van deze dag was ‘Medisch nieuws: waan of waar?’ Een verslag van deze dag is hier te lezen.

Lisette Cleyndert, directeur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, schreef naar aanleiding van deze dag een prachtige aanbeveling over me op LinkedIn:

“Aliëtte heeft het dagvoorzitterschap van het jaarlijks symposium van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde uitstekend gedaan. Ze was goed ingelezen, had zich degelijk voorbereid had en wist op vlotte manier alle aspecten van het thema aan bod te laten komen. Het debat verzandde nooit en bleef onderhoudend, levendig en afwisselend. Het dagvoorzittersschap van ons symposium is extra uitdagend omdat het publiek kritische en goedgebekt is. Fijn was ook dat alles keurig op tijdschema bleef. Van alle kanten krijgen we nu te horen dat de dag als een groot succes ervaren is en daar heeft Aliëtte een groot aandeel in gehad.”


Op 2 oktober 2014 was ik dagvoorzitter op de Dag van de Medicatieveiligheid. Dit initiatief van Nursing Congressen werd gehouden in De Reehorst in Ede, in de indrukwekkende schouwburgzaal. Ik mocht deze dag leiden voor zo’n 1000 verpleegkundigen.


Op 18 september 2014 was ik dagvoorzitter op Hét Grote Pijncongres dat gehouden werd in Hotel Postillion in Bunnik. De dag werd georganiseerd door Nursing Congressen, onderdeel van Reed Business.


Op 24 juni 2014 was ik dagvoorzitter en discussieleider op het congres ADHD bij volwassenen, georganiseerd door Medilex. De deelnemers bestonden uit psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en andere behandelaars in de GGZ. De dag werd gehouden in Congrescentrum In de Driehoek in Utrecht, een prachtig oude kerkje.


Op 19 juni 2014 was ik dagvoorzitter op het seminar Healing environment, dat plaatsvond in het Meander MC te Amersfoort. De dag werd georganiseerd door Atelier PRO en Ecophon. Doelgroep: iedereen die geïnteresseerd is in de implementatie van de principes van Healing Environment in zorginstellingen. Bestuurders in de zorg, bouwers, architecten, adviseurs, ontwikkelaars, zorgverleners en patiënten.


Op 9 november 2013 was ik dagvoorzitter op de landelijke dag van Stichting NET-groep, de patiëntenvereniging voor mensen met neuro-endocriene kanker. De dag vond plaats in het NH Hotel te Amersfoort.


Op 22 maart 2013 was ik debatleider op de studiedag ‘Diagnostiek en Classificatie in de psychotherapie: Uit de schaduw van DSM 5’ van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) in Hotel Breukelen. Het Tijdschrift voor Psychotherapie maakte er een verslag van.

Een fragment:

dsm5