Wat anderen over Aliëtte Jonkers zeiden:

 

‘Aliëtte is een gedegen en gedreven senior-redacteur met een uitstekend netwerk en een sterk ontwikkeld journalistiek verstand. Iemand die weet waar ze over schrijft en met een uitstekend gevoel voor de doelgroep voor wie ze publiceert. Bovendien is ze gezegend met een zeer prettige persoonlijkheid.’

Ton Bakker, uitgever Reed Business Education

 

‘Aliëtte schrijft voor twee bladen waarvan ik de eindredactie doe. Haar bijdragen komen altijd op tijd, ze houdt me bij onverhoopte problemen goed op de hoogte en heeft aan een half woord genoeg. Haar teksten zijn lekker en vlot leesbaar, to the point en foutloos.’

Wim Don, zelfstandig bladenmaker, tekstschrijver, journalist at Wim Don redactionele projecten

 

 ‘Aliëtte heeft mij meermalen geinterviewd voor een van haar opdrachtgevers. Voor mij is het een genoegen als Aliëtte me interviewt: ze is goed geinformeerd, todepoint en schrijft scherp. Bij het nalezen van de tekst wordt dat altijd helder, ze weet goed accenten te leggen en plaatst uitspraken op een manier dat ik mijzelf erin herken. In mijn werk word ik vaak genterviewd en dat is in lang niet alle gevallen een genoegen, soms betekent het veel correctiewerk omdat journalisten niet goed begrijpen wat je bedoelt. Bij Aliëtte heb ik het tegenovergestelde, ze beschrijft snel en scherp wat ik bedoel.’

Prof. dr. Marieke Schuurmans, hoogleraar verplegingswetenschappen aan UMC Utrecht

 

‘Aliëtte onderscheidt zich als medisch-journaliste op haar vakgebied, maar weet zich ook persoonlijk te presenteren als een bevlogen en inhoudelijk betrokken collega. Voor ons jaarcongres Waardige zorg heeft Aliëtte een diepte-interview gehouden met onze leerstoelhouder dat opgenomen werd op film. Deze film was een groot succes; een helder en concreet verhaal met een mooie verbinding naar de bijbehorende promotieonderzoeken.’

Danielle Swart, staflid en manager Vereniging Het Zonnehuis, Leyden Academy on Vitality and Aging

 

‘Aliëtte heeft twee keer meegewerkt aan ons jaarlijks symposium als voorzitter van sessies met posterpresentaties. Tijdens deze sessie stelde Aliëtte kritische vragen aan de presenterende onderzoekers/studenten over hun projecten in de acute zorg. Aliëtte had zich hierbij zeer grondig voorbereid, kon de discussie en vragenronde in goede banen leiden en was erg prettig als persoon om mee samen te werken.’

Rolf Egberink, beleidsmedewerker en onderzoeker bij Acute Zorg Euregio

 

ntvg2

‘Aliëtte heeft het dagvoorzitterschap van het jaarlijks symposium van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde uitstekend gedaan. Ze was goed ingelezen, had zich degelijk voorbereid had en wist op vlotte manier alle aspecten van het thema aan bod te laten komen. Het debat verzandde nooit en bleef onderhoudend, levendig en afwisselend. Het dagvoorzittersschap van ons symposium is extra uitdagend omdat het publiek kritisch en goedgebekt is. Fijn was ook dat alles keurig op tijdschema bleef. Van alle kanten krijgen we nu te horen dat de dag als een groot succes ervaren is en daar heeft Aliëtte een groot aandeel in gehad.’

Lisette Cleyndert, directeur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

 

 

 

‘Ik heb Aliëtte leren kennen als een prettige collega met een zeer goede neus voor nieuws en voor wat dat betekent voor de dagelijkse praktijk van de zorg. Ik heb haar vaak om raad gevraagd bij inhoudelijke vragen: ze is altijd bereid om mee te denken en komt dan met goede suggesties.’

Esther Van Heeswijk, redacteur Reed Business